A veterán médiamogulnak számító Kirch 16,74 százalékos részesedést szerzett az EM.TV társaságban, és átvette a cég Forma--1-es részvénycsomagjának 49 százalékát. Az EM.TV eddig 50 százalékban volt részes a Forma--1-et működtető SLEC társaságban (a másik 50 százalék Bernie Ecclestone tulajdona). Kirch ezzel az EM.TV-ben 25 százalékos szavazati jogot szerzett, míg a társaságot eddig jegyző Thomas Haffa részesedése 44-ről 36 százalékra csökkent. Egy korábbi hír még 500 millió dolláros tranzakcióról szólt, de végül 550 millióért kötötték meg az üzletet.
Az EM.TV -- amely tavasszal 1,65 milliárd dollárért szállt be a Forma--1-be -- múlt hét péntekén jelentette be, hogy az idei évre tervezett 525 millió márka adózás előtti eredmény helyett mindössze 50 millióra lehet számítani. A működési veszteségek 135,3 millió márkát tettek ki szeptemberig, összadóssága eléri a 2,2 milliárdot (egymilliárd dollárt).
A Muppet-sorozat révén híressé vált társaság részvényeinek értéke hétfőn a pénteki hírekre 37 százalékkal zuhant a Xetrán, tegnap pedig további csaknem 21 százalékot, miközben ez volt a legnagyobb forgalmat lebonyolító papír. Az EM.TV február óta értékének 93 százalékát veszítette el: akkor 120 eurón állt, tegnap 8,1-en. A Handelsblatt szerint csaknem hasonló helyzetben van a többi független német média is: a Nasdaq szárnyalása idején mind bevásároltak Hollywoodban, most meg nem tudnak a filmeken túladni, az árfolyamcsökkenések pedig pénzügyi válságba sodorták őket.
Az EM.TV a német technológiai részvénypiac egyik zászlóshajója volt, ezért az, ami vele történt, alapjaiban semmisíti meg ezt a piacot mint befektetési eszközt -- véli Karl Homburg, a Bankgesellschaft Berlin elemzője.