Napokon belül telepíthető, mikrohullámú összeköttetéssel működő internetkapcsolatot kínál az elsősorban üzleti szolgáltatásra szakosodott Írisz. A nyáron az EuroWeb Rt. birtokába került társaság egyelőre Budapesten, a Citadellán lévő központja körüli 4-6 kilométer sugarú körben telepíti rendszereit, amelyek igénybevétele sokkal olcsóbb a telefonvonalon keresztüli internetezésnél -- jelentette be a napokban Pórffy András ügyvezető igazgató.
A WaveNet előnye a nagy sávszélesség és a gyors letöltési sebesség. Erre a technológiára építve rendezvények internetes kapcsolata legfeljebb két napon belül kiépíthető, mint az történt egy hete az MSZP kongresszusának helyszínén. A következőkben a WaveNet bázispontjainak számát kívánják gyarapítani, és regionális partnerekkel az ország nagyvárosaiban kiépíteni a szolgáltatást.
Az Írisz célja azon kis cégeket is rákötni a világhálóra, amelyeknek nincs saját rendszerüzemeltetőjük, sokallják a telefonvonal árát, de nélkülözhetetlen számukra az internet -- mondta az ügyvezető. Szeretnének elsősorban teljes épületeket "behálózni", ezzel ugyanis a költségek megoszlanak például az irodákat bérlők között.
Az Írisz közvetíti a 92.9 Star FM kereskedelmi rádió és a Satelit televízió adását, továbbá megteremtette az Indexradio.hu műszaki hátterét.