Az első Egri Tavaszi Fesztivál idejére (március 16.--április 3.) már most lefoglalták a szállodai szobák 80 százalékát -- tájékoztatta lapunkat az egri idegenforgalmi és kulturális iroda illetékese. A nagyszabású rendezvényre mintegy 8-10 ezer látogatót várnak Egerbe.
A rendezvénysorozat költsége mintegy 18 millió forint, amit különböző pályázati pénzekből, a Nemzeti Kulturális Alap, a Budapesti Fesztivál Központ Kht., valamint a városi önkormányzat segítségével valósítanak meg.
Eger önkormányzata az idén első alkalommal rendezheti meg a tavaszi fesztivált, csatlakozva a Budapesti Tavaszi Fesztivál programjaihoz. Az esemény tervezése során a szervezők figyelembe vették azokat a turisztikai és kulturális szempontokat, amelyek kezdettől jellemzik a rendezvény filozófiáját. A cél az, hogy a programsorozat emlékezetessé váljék, és az idelátogató vendégek minden évben visszatérjenek a városba.
A tavaszi fesztivál nyitórendezvénye egy komolyzenei koncert lesz. Ezenkívül különböző színházi előadások, az Egri Fesztivál Balett bemutatója, a II. Maratoni Folk Hétvége, valamint a Vitkovics-házban megrendezendő fényszimpózium várja a látogatókat. A folkhétvégén nemcsak népzenei együttesek és néptáncosok lépnek fel, hanem kirakodóvásárt is rendeznek.