A magyar magántulajdonban lévő ITB Aeroclean Kft. tíz éve forgalmazza a svéd PlymoVent cég termékeit Magyarországon. A lyckseleti gyártóbázissal és malmői kereskedelmi központtal működő vállalat a kipufogógáz elszívására kifejlesztett berendezéseivel vált piacvezetővé a világon. Bagi Gábor ügyvezető lapunk érdeklődésünkre elmondta, hogy az elmúlt évek során a legnagyobb magyarországi autógyárakkal, gyógyszergyártókkal, autóipari beszállítókkal, gépjármű-forgalmazókkal alakítottak ki üzleti kapcsolatot a különböző légtisztítási projektekben.
A közelgő EU-csatlakozásra gondolva a PlymoVent a kelet-közép-európai régióra is ki akarja terjeszteni tevékenységét. Ennek érdekében alapított vegyes vállalatot az ITB Aerocleannel. A társaságban a magyar cég rendelkezik 51 százalékos részesedéssel, a kft.-t 23 millió forintos alaptőkével hozták létre. Az ügyvezető igazgató hozzátette, tervezett éves forgalmuk fél- és egymilliárd forint között mozoghat, ebből a magyarországi értékesítés egyötöddel részesedhet.
Véleménye szerint a vegyes vállalat létrehozása erősítheti piaci pozícióikat. A magyarországi kft. nem csupán a termékek értékesítésével foglalkozik, de vállalja azok beépítését, garanciális és azon túli esetleges javítását is. A közös társaság létrehozása hozzájárulhat ahhoz, hogy a jövőben a magyarországi beszállítói háttér, az itteni gyártás is nagyobb teret kapjon. A kelet-közép-európai régióban szlovákiai, romániai és horvátországi partnerekkel már megkezdődtek a tárgyalások.