Önálló szolgáltatói stratégiával készül a liberalizált távközlési piacra az Első Pesti Telefontársaság Rt. -- jelentette be Székelyhídi Tibor elnök-vezérigazgató. A társaságot 1992-ben hozták létre, három budapesti kerület telefonellátottságának megoldására. A hálózat kiépülésével a cég feladata főként az üzemeltetésre koncentrálódott, a koncessziós jog továbbra is a Matávé maradt.
Az ezredfordulóra érett meg az idő a gyökeres váltásra. A múlt év folyamán végrehajtott átszervezés nyomán a társaság megszüntette hálózatüzemeltetési tevékenységét, a jövőben az üzleti kommunikációra akar koncentrálni, annak is a méreteiben hozzá illő kis- és középvállalati szektorában -- emelte ki az elnök-vezérigazgató. Elsőként a fővárosban építi ki a szolgáltatást, ami egyfelől internetes nemzetközi távhívást (VoIP), másfelől telefonos ügyfélszolgálati és telemarketing-tevékenységet jelent.
Nem szándéka saját hálózatot építeni, inkább bérli az azt már birtoklóktól.
A cégben továbbra is fő tulajdonos 86 százalékkal a Matáv-csoport, a mintegy 3 ezer kisrészvényes és a kerületi önkormányzatok jegyzik a fennmaradó kisebbségi részt. A társaság az idén 1,2 milliárdos bevételt tervez, beruházásra egymilliárdot kíván fordítani.