Elképzelhető, hogy Magyarországon is célba vette a UPC széles sávú Chello internetes hálózatát a rettegett Code Red számítógépes vírus. Itthon azonban csupán szórványos támadásokat tudott intézni az adatállományok ellen, nem utolsósorban azért, mert a UPC a Chello előfizetőinek legelső jelzésére azonnal beavatkozott -- tájékoztatta a Világgazdaságot Szűcs László, a UPC Magyarország szóvivője. Tudomása szerint az elmúlt napokban mindössze 20-30 előfizetőjük észlelt vírustámadásra utaló jelenséget a számítógépében. A "megtámadottak" egy része önállóan is meg tudta állítani a vírus terjedését, a többi veszélybe került előfizetőnél pedig a UPC szakemberei a helyszínen, térítés nélkül végezték el hatástalanítást -- számolt be a szóvivő.
A Code Red Chello elleni esetleges támadásairól más országokból is érkeznek hírek, ám a Webstandard jelentése szerint a vírus próbálkozásai egyelőre a Chello más rendszereiben is szórványosnak tekinthetők.
Németországban az előfizetők elsősorban arra lettek figyelmesek, hogy gépük alig néhány óra leforgása alatt több ezer belépési kísérletet regisztrál -- a rendszer saját védőberendezései jóvoltából azonban ezek eddig sikertelenek maradtak. Mások szerda éjjel 1 és reggel 9 óra között elektronikus leveleik fogadásában és küldésekor észleltek problémát. A Code Red támadásai kapcsán mindenütt egymást érik a figyelmeztetések: a Microsoft által kifejlesztett és ingyenesen letölthető szűrőt akkor is telepíteni kell, ha -- mint a Webstandard rámutat -- a vírus már megjárta a Microsoft saját szervereinek némelyikét is.