Az eredetileg katonai célra kifejlesztett műholdas technológia egyedileg kivitelezett "civil" megoldásával ismert nyugati cégek elől halászta el az indiai üzletet a HM EI. Míg a "nagyok" az általuk kínált rendszeren nem akarnak módosítani, addig a magyar cég a vevő igényeinek megfelelően -- Indiában a szélsőséges klimatikus viszonyokat és a sokféle nyelvet is figyelembe véve -- szállítja a műholdas járműkövető távfelügyeleti rendszert -- indokolja győzelmüket Botz László stratégiakutató igazgató.
A járművek mozgását, a rakomány állapotát, az ajtók nyitását is érzékelni képes, az adatokat rádiótelefonon továbbító rendszer darabonkénti ára 100-150 ezer, havi használati díja 4-6 ezer forint. A működtetés olcsósága annak is köszönhető, hogy az amerikai védelmi minisztérium által katonai célra fellőtt Navstar műhold passzív, civil célú felhasználásáért nem kell fizetni.
A HM EI -- lévén katonai vállalat -- a honvédség számára szállítana. A Világgazdaság kérdésére Botz László megerősítette: a kiírás előtt álló honvédségi rádiótender (80 milliárd körüli összértékben) kiváló alkalmat adna arra, hogy a katonákat valós idejű adatokkal ellátó készülékekkel szereljék fel a sereget.