A központ megnyitását megelőző sajtótájékoztatón S. Ramadorai, a TSC elnök-vezérigazgatója elmondta: a helyszín kiválasztását Közép-Európában -- Romániában, Lengyelországban, Csehországban -- végzett piacfeltáró és összehasonlító munka előzte meg. Magyarországra azért esett a választásuk, mert jó infrastruktúrával, angol nyelven is beszélő képzett szakembergárdával rendelkezik. Emellett adókedvezményekre is számítanak. Fontos szempont volt Magyarország közelgő EU-tagsága is.
A budapesti központ 2002 márciusáig 130 -- nyolcvan százalékban magyar -- szakembert vesz majd fel, a létszámot -- a hamarosan beinduló projektek sikere függvényében -- 2005-ig várhatólag 500 főre növelik. A cég a munkaerőt elsődlegesen magyar felsőoktatási intézményekből biztosítja. A felvételre kerülő magyar szakemberek továbbképzése részben Indiában, részben Magyarországon történik majd.
A TCS a Tata Sons Ltd. divíziója, amely globálisan szoftvermegoldásokat és tanácsadást kínál. Összesen 16 ezer szakembert foglalkoztat az öt kontinens 23 országában lévő 83 részlegénél. Világszerte 23 fejlesztési központot működtet, Európában a budapesti az első. India szoftverexportja az utóbbi öt évben több mint 60 százalékkal bővült. A 2000/2001-es pénzügyi évben az export 6,2 milliárd dollár volt, a 2001/2002-es pénzügyi évben várhatóan 8,5 milliárd dollár lesz.