Az SI Rt. a rekonstrukciós programban szereplő 32 stadion felújítására hat tárgyalásos közbeszerzési eljárást írt ki, közülük azonban két esetben -- a hangosító- és a világítórendszer -- eredménytelenül zárult az eljárás első szakasza. Ezekre az SI Rt. a napokban ír ki új pályázatokat. A tárgyalásos közbeszerzési eljárást a cég vezetői azzal indokolják, hogy nincs elég, a stadionfelújítással kapcsolatban felmerülő speciális ismeretük.
Az "eurokompatibilis" futballarénák lelátóihoz előre gyártott vasbeton elemek és a pályák szociális blokkjaihoz készülő térelemek beszerzéséért az SI a Hídépítő Rt.-vel, a Strabag Építő Kft.-vel, valamint a KÉSZ Kft.-vel kezd érdemi tárgyalásokat és kér konkrét ajánlatot -- nyilatkozta lapunknak Dékány Imre.
A győztes az egész rekonstrukciós programot tekintve egy több mint másfél milliárd forintos beruházást végezhet. A stadionok zöldfelületeinek felújítására jelentkezők közül a Lián Kertészeti Kht. mellett a Park and Kert Kft. is megszerezheti még a küzdőterek kertépítészeti kivitelezésének jogát, illetve az azok karbantartásához szükséges eszközök beszerzését. A beruházás összesen 300 millió forintba kerül.
A stadionok eredményjelző készülékeinek és videomátrix tábláinak létesítésére kandidáló cégek közül az SI egyedül a Megalux Fénytechnikai Kft. ajánlatát tartotta tárgyalásra alkalmasnak. A beruházás az összes költségből 1,5 milliárdra kóstál. A 100 ezer -- lehajlítható és fix ülőlapú -- szék beszerzéséért az érdemi tárgyaláson mind a Lézer-Plast Kft., mind pedig a Sanatmöbel Kft. részt vehet. Az SI számításai szerint az ülőhelyek összesen 600 millió forintba kerülnek.
Dékány Imre lapunknak elmondta azt is: a felújított pályák közül az elsőként "komfortossá" váló UTE-stadion a november 6-i ünnepélyes átadásra a főépület hiányában 95 százalékban készül el.