A Wienerberger tízéves magyarországi működése alatt több mint tízmilliárd forintot fordított beruházásra. Az idén 3,1 milliárd forintot szánt e célra: Solymáron, Békéscsabán és Abonyban növelte kapacitását. Legjelentősebb fejlesztése az egymilliárdos beruházással lérehozott ócsai gyár, mely Magyarország legmodernebb panelfödémgyártó üzeme. A próbagyártás júniusban indult, s ma lesz a gyáravató.
Jelenleg a Wienerbergerhez tartozik a Dunántúlon a soproni, a balatonszentgyörgyi, teskándi, a pannonhalmi, a kisbéri és a bátaszéki téglagyár. Budapest környékén a két solymári és az őrbottyáni üzem; az Alföldön az abonyi, a békéscsabai és mezőtúri egység; Dunántúlon a kőszegi áthidalóüzem, s ehhez csatlakozott most az ócsai gyár. Ezek közül zöldmezős beruházás a kőszegi födém- és áthidalógerenda-gyár, valamint az ócsai üzem.
Mint arról beszámoltunk, a cég elhalasztotta a Tiszavasváriban tervezett téglagyára őszi építését, ez a beruházás ötmilliárd forintba kerülne. Az építési engedélyt beszerzi, de később dönt az indításról.
A (független felmérések szerint) hatvanszázalékos piaci részesedéssel rendelkező Wienerberger Téglaipari Rt. a tavalyi 15,9 milliárd forintos árbevétel után az idén 18,4 milliárd forintos forgalomra számít.