Szinte villámlátogatásként jellemezhető a Quick magyarországi jelenléte, hiszen első étterme az elmúlt év augusztus végén nyílt meg, s 14 hónappal később már be is jelentették a távozást. A cégnek eddig kétmilliárd forintjába került a kilenc működő és három -- a Corvin mozival szemben, a Margit híd budai hídfőjénél és a Pesti úton lévő -- nyitásra kész éttermének létrehozása, s ez összeg jó részét elveszettnek lehet tekinteni, hiszen az alkalmazotti bérekre, a bérleti díjakra, a reklámköltségekre kifizetett összegek már nem térülnek meg. Saját tulajdonukban csupán két egység van, de még nem tudni, mi lesz a sorsuk.
A Quick ugyanis azt tervezi, hogy megpróbál franchise-partnereket szerezni egységeire, hiszen Franciaországban és Belgiumban sok étterem működik ilyen rendszerben. Ha ez nem sikerül -- értesült a Világgazdaság --, más étteremláncoknak próbálják eladni az üzleteket, s csak a végső esetben zárják be az éttermeket december 31-én.
Legutóbb szeptember 28-án nyílt a legnagyobb, 450 négyzetméteres Quick Budapesten, a Mammut II. bevásárlóközpontban 140 millió forintos beruházás eredményeként. A cég tízéves szerződést kötött a Mammut Szórakoztatató és Bevásárlóközpont Kft.-vel -- tájékoztatta lapunkat S. Nagy Sándor ügyvezető igazgató.