A BBC-RFI kísérleti adása és a Tilos rádió már elindult, két másik, ugyancsak fővárosi frekvenciához jutott rádió, a Műsor-Hang Konzorcium (MHK) és az FM4 Rádió Kft. Extrém rádiója azonban technikai okok miatt továbbra sem tudja használni az elnyert frekvenciát, így csak később kezdik meg a sugárzást. Az már korábban ismert volt, hogy az említett két nem tudja az Országos Rádió és Televízió Testülettel (ORTT) megkötött szerződést követő 180 napon belül elindítani adását, most az is kérdésessé vált, hogy a nyáron elkezdődhet-e műsorszolgáltatásuk.

A két társaság mindenesetre halasztást kért az ORTT-től - tájékoztatta lapunkat Vékony Éva. Az MHK augusztus 7-éig szóló halasztási kérelmét a múlt kedden fogadták el. Nagy Sándorné cégvezető lapunknak azt nyilatkozta: objektív okok miatt nem tudta a Műsor-Hang elkezdeni az adást. Mint mondta: várhatóan azonban július végén indulni tudnak.

Az FM 4 Rádió Kft.-t több százezer forintos kár érte amiatt, hogy a Matáv Száva utcai adótornyán nem tudtak számukra kellő energiát biztosítani, így most új lehetőséget kell keresni - tájékoztatta lapunkat Fridély László, a több tíz millió forintos beruházással készülő Extrém rádió ügyvezető igazgatója. Hangsúlyozta: amennyiben az ORTT elfogadja halasztási kérelmüket, a rádió legkorábban a nyár végén kezdheti meg adását.