A Juliette Binoche és Jean Reno főszereplésével készül film nemcsak az idei francia filmnapokon, hanem azt követően is hatalmas sikert aratott - talán nem véletlenül. A két kiváló s igazán szeretni való színész ugyanis egymást múlja felül ebben az élet abszurditásáról és a véletlenül bekövetkező nagy találkozásról szóló filmben. Pedig egyáltalán nem úgy látszik, mintha kettejük élete egy irányba tartana. A férfi ugyanis München felé szeretne repülni, hogy találkozzon azzal a nővel, akiről azt hiszi, hogy még mindig szereti, míg a nő Mexikóba igyekszik, menekülvén egy férfi elől, akiről úgy érzi, végre már nem szereti.

A két idegent Rose telefonja hozza össze, pontosabban az, hogy a nő véletlenül beejti a mobilját a reptéri WC-be, s mivel sürgősen telefonálnia kell, rövid időre kölcsönkéri Félixét. Csakhogy hőseink története nem válik "egybeszélgetéses" kalanddá, hanem - köszönhetően a reptéri sztrájknak, illetve a rossz időjárási körülmények között felszállni képtelen repülőgépnek - tovább is folytatódik.

A DVD-n természetesen több meglepetés is található. Az már szinte alapkövetelménynek számít, hogy a filmet a szinkronizált változat mellett eredeti hanggal, feliratos formában is megnézhetjük, s hogy láthatjuk a film előzetesét is. Emellett bepillantást nyerhetünk a kulisszák mögé, megnézhetjük a két színészt, illetve Daniéle Thompson rendezőt munka közben. Azaz láthatjuk, miként készült a film, sőt: láthatunk alternatív befejezési módot is.

Ám nemcsak a jó jelenetek szerepelnek a DVD extra menüpontja alatt, hanem megnézhetjük az elrontott részeket is, és a színészekkel együtt jókat derülhetünk a mulatságos bakikon. Ami még érdekes lehet a film, illetve a filmkészítés rajongói számára: teljes egészében, vágatlanul nézhetjük meg azt a jelenetsort, amikor Félix a szálloda konyhájában előhozakodik szakácstudományával, és egy kiváló vacsorával legalább annyira lenyűgözi Rose-t, mint ahogy a nézőt ez a film. Amely még ha meseszerűnek hat is, mégis ritka kedves másfél órát szerezhet mindenkinek.