Számos új reality produkció és több nagy megafilm indul az RTL Klubon. Rendkívül sikeres volt az év első fele a csatorna számára, de az ősz még erősebb lesz - mondta Dirk Gerkens a televízió tájékoztatóján. Az RTL Klub vezérigazgatója jelezte: szeptembertől újra meg akarják mutatni, hogy az RTL a legerősebb a valóságshow-k műfajában. A Kísértés és a Survivor második része a VV 4 mellett egy újabb reality műsort is indít a csatorna. Utóbbival kapcsolatban azonban egyelőre nem nyilatkoztak.

A VV-villát mindenesetre le kell bontani, s egyelőre nincs konkrét helyszíne a negyedik szériának. A költözés oka, hogy a III. kerületi önkormányzat - a közigazgatási hivatal felszólítását követve - már eddig is többször megpróbált érvényt szerezni a korábbi, bontásról szóló határozatának, miután állításuk szerint jogszerűtlenül épült fel a villa. Az önkormányzat kétszer is az épület eldózerolása mellett döntött, a csatorna azonban mindkét esetben fellebbezett.

Az RTL Klub nyáron is számos műsort indít, visszatér a képernyőre a Szeress most! és jön az Egy rém rendes család. Az igazán nagy dobást azonban őszre tartogatják, amikor a reality műsorok mellett a nagy amerikai filmstúdiókkal való megállapodásoknak köszönhetően olyan megafilmek kerülnek az RTL Klub képernyőjére, mint a Harry Potter, A gyűrűk ura vagy a Terminátor harmadik epizódja. Féléves kihagyás után szeptembertől ismét rendszeresen jelentkezik majd a Legyen Ön is milliomos, amely korábban mintegy kétmillió embert vonzott a képernyők elé.

Sport terén is beleerősít az RTL Klub. Élőben sugározzák a tengerentúli futamokat, megvásárolták a rali-világbajnokság közvetítési jogát. Ezeken kívül pedig továbbra is képernyőn marad az Arany Ászok Liga, valamint az RTL Klub sugározza a magyar labdarúgó-válogatott világbajnoki selejtező meccseit is.

Dirk Gerkens az RTL Klub eredményeivel kapcsolatban - a tőzsdén jegyzett tulajdonos miatt - nem kívánt évközi adatokat közölni. Azt azonban elmondta: a piac jelentősen növekszik, a csatorna árbevételei is emelkednek. Hangsúlyozta azonban, hogy a megvásárolt megafilmek miatt a kiadások is jelentősen növekedtek. Kiemelte azt is, hogy a futballközvetítések is jelentősen emelik kiadásaikat.