Új vezérigazgató az Europool Alapkezelőnél

Augusztus 31-ével Nagy Zoltánt (33) nevezték ki az Inter-Európa bankcsoporthoz tartozó Europool Befektetési Alapkezelő Rt. vezérigazgatójává. A közgazdász-programozó-matematikus végzettségű szakember 1996-ban az ABN Amro Hoare Govett (Hungary) Rt.-nél kezdte pályafutását. 1997-ben az Europool Befektetési Alapkezelő Rt.-hez igazolt át, ahol részvényportfólió-menedzserként kezdte, majd befektetési igazgató, s mostani kinevezéséig vezérigazgató-helyettes volt. (VG)Új szakértőkkel bővülő nemzetközi ügyvédi iroda

A Martonyi és Kajtár Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda szakértői csapata hat jogásszal bővült a közelmúltban.

Martonyi Zoltán (29) az iroda bankjogi, finanszírozási és értékpapírjogi csoportjához csatlakozik csoportvezetőként. Karrierjét a BBLP Moquet Borde Ügyvédi Irodánál kezdte, majd a Berecz & Andrékó Linklatersnél folytatta Budapesten és Londonban. Itteni munkája mellett egyetemen is oktat.

Hajdú Mónika (33) a Wallis Rt.-nél vezető jogtanácsosként töltött négy év után újból csatlakozik az iroda fúziós és társasági jogi csoportjához. Mostani cégénél korábban öt évet töltött, privatizációval, zöldmezős beruházásokkal, koncessziókkal és tőkepiaci tranzakciókkal foglalkozott.

Zlatarov László (28) az iroda vitarendezési csoportjához csatlakozik egyéves megszakítás után. Ez alatt az időszak alatt külföldi tanulmányokat folytatott. Korábban négy évet dolgozott a Martonyi és Kajtár Baker & McKenzie Ügyvédi Irodánál, elsősorban peres ügyekkel és ingatlanügyekkel foglalkozott.

Kocziszky Orsolya (29) az iroda adójogi csoportjához csatlakozott. Karrierjét a Nörr, Stiefenhofer Lutz és a Freshfields Bruckhaus Deringer Ügyvédi Irodánál kezdte, mindkét helyen az adópraxisban tevékenykedett, bejegyzett adószakértő.

Nagy Éva (23) az iroda versenyjogi, kereskedelmi és Európa-jogi csoportjához csatlakozik. Magyar jogi mellett japán jogi diplomája is van. Magyarországra visszatértét megelőzően egy oszakai jogi irodánál dolgozott.

Tivadar Krisztián (28) az iroda szellemi alkotások jogával és gyógyszerjoggal foglalkozó csoportjához csatlakozik ez év októberében. Mostani váltását megelőzően különböző magyarországi ügyvédi irodáknál tevékenykedett ügyvédjelöltként, egyebek mellett az SBG & K Irodánál. (VG)