Baranya megyén kívül kell körülnéznie a finn Elcoteq cégnek, ha októberre csakugyan ötezer fölé akarja növelni létszámát. A társaság a napokban egy újabb munkaerő-közvetítővel is felvette a kapcsolatot.

A főleg mobiltelefonokat, valamint kommunikációs hálózati berendezéseket gyártó vállalat pécsi központja nagy megrendeléseket kapott mobiltelefonokra, egyéb alkatrészekre illetve különböző kommunikációs hálózati rendszerekre és berendezésekre, s a gyártás mellett gyártástervezési és értékesítési feladatai is megnőttek.

Az Elcoteq továbbra is vizsgálja az ősszel csúcsosodó növekedési fázis esetleges folytatásának lehetőségét, aminek egyik változata a termelés egyes elemeinek más városba való kihelyezése lehet. E kérdésben még semmi nem dőlt el, ugyanakkor Sárbogárdtól Mohácsig, Szentlőrinctől Tolnáig, Bólytól Dombóvárig számos önkormányzat ajánlkozott partnerként. A cég a megoldás gazdaságosságán kívül alkalmas gyártócsarnok, illetőleg megfelelő számú és munkakultúrájú munkaerő meglétét vizsgálja.

A cég a korábban határozott időre kötött munkaszerződések helyett határozatlan idejű kontraktusokat ajánl új alkalmazottainak. Az új ajánlat érinti a korábban kötött szerződéseket is, megkezdődött azok megváltoztatása, a munkával hamarosan végeznek. Jelenleg mintegy 4100 ember dolgozik a cégnél Pécsett, és a létszám hetente több mint száz fővel bővül. Számításaink szerint október elejére érjük el a tervezett 5200 fős létszámot - tájékoztatta lapunkat dr. Krippl Zoltán, az Elcoteq Magyarország Kft. PR-igazgatója.

A felvétel ütemének szinten tartását elősegíti, hogy továbbra is igen élénk az érdeklődés a munkalehetőségek iránt. Az igény kielégítése érdekében a korábbi székesfehérvári közvetítőpartner mellé egy fővárosi közvetítőcéggel is szerződött a vállalat. Most főként Baranya déli, keleti és északi részéről toboroznak nagyobb létszámban.

Az Elcoteqnél 1998 és 2000 között ezer főre nőtt a létszám az első telephelyen, majd a pécsi Nokia-gyár megvásárlását követően a létszám 3000 főre emelkedett. Akkor az iparág megtorpanása miatt 2001 végére 1800 főre csökkent a létszám, amely 2002 februárja óta folyamatosan növekszik.