Szervező, vendég, borász - minden érintett elégedetten nyilatkozott a Tokaji Ősz nevű fesztivál bemutatkozásáról. A szeptember 18-19-ei rendezvény ötletgazdái, a miskolci Tokaj.hu Kft. vezetése és tulajdonosai különleges program összeállítására törekedtek, olyanra, amely illik a különleges borvidékhez. A www.tokaj.hu internetes oldal üzemeltetői már bizonyították, hogy értenek Hegyalja "nyelvén", tudják, mit érdemelnek az aszúk, illetve az ezeket alkotó emberek. Ezért méretében kicsi, szakmaiságában viszont erős fesztivál, mindenképpen egy exkluzív rendezvény útjára indítása volt a cél - mondta a Világgazdaság kérdésére Bodnár Béla, a Tokaj.hu ügyvezetője, a fesztivál főszervezője. Ennek megfelelően a siker fokmérője nem a résztvevők sokasága, bár az ügyvezető nem elégedetlen a számokkal. Ugyanakkor megjegyezte, néhány év múlva szívesen látná, ha az autóbuszokkal érkező szervezett vendégek száma 200-ra, míg a kóstolójegyekkel "sétálgatóké" 1000-1500-ra nőne.
A sikeres fesztivál receptje egyszerű: a nagyérdeműt igényes buszokkal Hegyaljára szállítják, ahol a vendégeket az általuk a kínálatból kiválasztott pincékben nagyon alapos, szakszerű "tárlatvezetés", valamint borkóstoló fogadja. A gyors, de minőségi "munkaebédet" lassú, de szintén minőségi borvacsora követi, amelyet az adott borász, valamint séf előadásai kísérnek. A második napon mindez folytatódik, azzal a különbséggel, hogy a vacsorát már mindenki otthon költi el - amennyiben még képes erre.
E sorok írója az alábbi "programcsomagot" teljesítette. Első nap: Királyudvar (Szepsy István) - Disznókő (Mészáros László) - borvacsora (Árvay János, Kisködmön étterem: Jalecz Lajos) - Makám-koncert. Második nap: tematikus furmintkóstoló Alkonyi László (Borbarát) szervezésében - ebéd, azaz piknik az Ős Kaján tálalásában.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.