Magyarországon és Lengyelországban gyártatja 2005-től televízióit a Schneider Electronics - tájékoztat a Dpa német hírügynökség. A társaság készülékei eddig a bajorországi Türkheimben készültek, az intézkedés a helyi üzemben dolgozó 110-ből mintegy félszáz embert érint. A Dpa információi szerint a telephelyen a gyártás megszűnését követően elosztó központot alakítanak ki.

A televíziókészülékek gyártásának áttelepítését várhatóan 2005. januárban kezdik meg - közölte Felipe Suen, a német gyár hongkongi tulajdonosa, a TCL International Holdings Ltd. vezérigazgatója. Az éves szinten közel négymilliárd eurós forgalmat elérő kínai cég 2002-ben szerezte meg a csődbe ment német családi vállalkozást. A türkheimi üzem bezárása nem áll kapcsolatban azzal, hogy a gyár forgalma az idén nem éri el a célként kitűzött 125 millió eurót - hangsúlyozta Felipe Suen. Az intézkedést a meglevő források minél hatékonyabb felhasználása és átcsoportosítása tette szükségessé.

A közelmúltban a kínai Hisense cég döntött úgy, hogy Magyarországon gyártatja a nyugat-európai piacokra szánt televízióit. A távol-keleti cég a Flextronics International Kft.-nek adott megbízást színes televíziók gyártására. A készülékek - amelyek közül az első típusok hagyományos képcsövesek lesznek, de később sor kerülhet a folyadékkristályos és a plazmatechnológiájú típusra is - a társaság sárvári üzemében készülnek majd.