Több mint egyharmadával, 13,7 millió euróra növelte értékesítési árbevételét a 2004-2005-ös üzleti év első fél évében a Fujitsu Siemens Computers Kft. a múlt év hasonló időszakához képest - közölte Poros Gábor, a társaság ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón. A japán Fujitsu és a német Siemens által öt éve létrehozott, számítástechnikai eszközöket gyártó Fujitsu Siemens Computers hazai leányvállalata az üzleti év első felében Magyarországon eladott noteszgépei számát 110, az értékesítésükből származó bevételét pedig 77 százalékkal növelte az egy évvel ezelőttihez képest. A társaság a harmadik negyedévben közel négyezer hordozható számítógépet adott el Magyarországon, 18,5 százalékos részesedésével a piac második legnagyobb szereplője a Hewlett-Packard után.

A teljes pénzügyi évre vonatkozóan a Fujitsu Siemens magyar leányvállalatánál 35 millió eurós bevétellel számolnak, amely közel 30 százalékos forgalomnövekedést jelent az előző évhez képest - mondta el érdeklődésünkre Poros Gábor.

Az anyavállalat üzleti éve első hat hónapjában 2,560 milliárd eurós forgalmat ért el, amely 15 százalékos növekedést jelent éves szinten. A társaság tavasszal jelentette be, hogy szerver-kompetenciaközpontot létesít Budapesten. A központ néhány munkatárssal már megkezdte működését, és a létszámot a jövőben folyamatosan bővítik majd - közölte Poros Gábor.