DT Diamond: PSZÁF-feljelentés

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) megtiltotta a DT Diamond Kereskedelmi és Szolgáltató Rt. pénzügyi szolgáltatási tevékenységének végzését, és büntetőeljárást kezdeményezett a nyomozó hatóságnál - közölte lapunkkal a felügyelet. Az intézkedésekre azért került sor, mert a DT Diamond Rt. hatósági engedély nélkül folytatott üzletszerű betétgyűjtést, és ennek keretében a saját tőkéjét meghaladó mértékben fogadott el visszafizetendő pénzeszközt ügyfelektől. (VG)

Üzleti hitelkártya a K&H-tól

A K&H Bank elsőként bocsát ki vállalkozóknak szóló hitelkártyát, amelynek hitelkerete a vállalkozás árbevételétől függően akár egymillió forint is lehet - közölte lapunkkal a hitelintézet. A bank a hitelkártyát azon vállalkozóknak ajánlja, akik likviditási egyensúlyuk megtartására keresnek megoldási lehetőséget. A K&H üzleti hitelkártyát az ügyfelek 45 napig kamatmentesen használhatják, a hitelt a vállalkozó visszafizetés után ismét használhatja. (VG)

Kamatcsökkentés: lép az OTP

A lakossági betéti kamatoknál 25 bázisponttal csökkenti kamatait az OTP Bank a jegybanki alapkamat 50 bázispontos csökkentését követően, míg a hitelkamatok változatlanul maradnak - idézte Spéder Zoltánt, a bank alelnökét az Origo.hu. (VG)

Hét és fél éves zlotyrekord

Szűk három hónapja indult erősödését követően tegnap hét és fél éves csúcsot döntött a zloty árfolyama a dollárral szemben. A szint megugrásáért a lengyel jegybank tegnapi kamatülése a közvetlen felelős, a zloty ugyanakkor önmagában is erős, hiszen árfolyama az euróval szemben is bő másfél éves csúcson áll. Az euró 4,21 zlotyt ért tegnap délelőtt, a dollár kurzusa a nap első felében a 3,20 zlotys szintet is megközelítette. A lengyel jegybank immáron zsinórban a harmadik hónapja döntött tegnap a kamatszint változatlansága mellett. (VG)