Megduplázza magyarországi érdekeltségei számát az építőanyag-kereskedelemben és - gyártásban is érdekelt, évi közel 30 milliárd eurós forgalmú Saint-Gobain. A francia csoport építőanyag-kereskedelemért felelős alelnöke, Pierre-André de Chalendar lapunknak kifejtette: miközben a cég a hozzá tartozó magyarországi Raab Karcher Tüzépek számát 35-ről 50 fölé kívánja emelni, Budapest környékén újabb egységet nyit az Üllői úti és a most nyílt budaörsi Platform áruháza mellé.

A Platform-koncepció szerint tanácsadással és szolgáltatással kiegészített kínálatot teremtenek az építési szakembereknek. Ez más, mint a barkácsáruházak stratégiája. Azokban az alkalmi felhasználó általában annak ára alapján dönt, a mesterember pedig a munkaeszköz ár-érték arányát mérlegelve - mutatott rá az alelnök.

Az építési piac fejlesztésének, valamint a Magyarországon 30-40 százalékra tehető feketekereskedelem visszaszorításának kormányzati felelősségre vonatkozó kérdésünkkel kapcsolatban Pierre-André de Chalendar nem érezte magát kompetensnek, de megjegyezte: Nyugat-Európában nincs érdemleges feketepiac. Viszont mindenütt a kormány feladata az illegális folyamatok visszaszorítása, a cégeké pedig az, hogy minél több fegyelmet vigyenek a rendszerbe. A csoport mindenesetre felkészült arra, hogy a helyzethez alkalmazkodva a magyar piacon is eredményes legyen.

Magyarországon a nemrég megnyílt második Platform áruház mellett a csoport másik érdekeltsége, a Raab Karcher Tüzép építőanyag-kereskedelmi vállalat is folyamatosan növekszik.