A Zeppelin gróf által alapított németországi ZF magyarországi leányvállalata kreatív, igényes, rugalmas, és ami a legfontosabb, nagyon jól megalapozott szakmai tudással bíró munkavállalókat keres. A hiteles személyiségű, nagy szakmai tapasztalattal bíró gépészmérnök pályakezdőket, valamint korábbi munkahelyükön több évet eltöltő, lojális munkavállalókat alkalmazunk - mondja Gombos Klára, a ZF Hungária Kft. személyügyi vezetője.

Az egri székhelyű vállalat teherautók és autóbuszok sebességváltóinak stratégiai gyártója, amely termékeit a legnagyobb autógyártóknak szállítja. Szellemi alkalmazottaknál elsősorban gépészmérnök, de gyakorlatban is jól hasznosítható szakirányú végzettségű (gépgyártás-technológus, szerszámkészítő, járműgépész) mérnökök, másodsorban villamosmérnökök, harmadsorban közgazdászok jelentkezését várják. A pályakezdők mellett a 40-50 év körülieket elsősorban olyan pozíciókba, illetve feladatokhoz keresik, ahol a tapasztalat kifejezett követelmény. A magas szintű szakmai tudás tehát egyre inkább keresett.

Alapvető követelmény természetesen a német, valamint az angol nyelv alapos ismerete, hiszen ahogy a szakember elmondta: személyügyes interjúknál alap, hogy idegen nyelvű az interjú. Ha nem német vagy angol az interjúalany nyelve, valakit bevonunk a kollégák közül az interjúzásba. A felvételi eljárás alatt azonban előtérbe kerülnek a kommunikációs készségek is, az önismeret, valamint az önkép, összehasonlítva a személyes benyomásokkal. Fontosnak tartják megismerni a pályázó értékrendjét a magánéletben és az értéksorrendet a munkahely vonatkozásában: mik a fontos elvárások a pályázók szemében a leendő munkahellyel kapcsolatban.

Gombos Klára hozzátette: a strukturált interjú alatti válaszokból, testbeszédből, a reakciókból, mellyel egy-egy váratlan feladatra, állításra válaszolnak, árulnak el legtöbbet a pályázók magukról. Kedvezőtlenül befolyásolhatja azonban a pályázat kimenetelét, amennyiben az önéletrajz állításai és az interjún tapasztaltak ellentmondanak egymásnak, ha a pályázónak halvány fogalmai sincsenek a szakmáról, a tanult tárgyakról, valamint túlzott magabiztossággal közli, hogy mi szeretne lenni egy-két év múlva, s hogy versenyképes fizetésért hajlandó minket előnyben részesíteni.

A cégen belüli előrejutás lehetősége minden munkatárs számára adott, de ezt feladatban és nem feltétlenül a pozíció elnevezésével mérik - hangsúlyozza a szakember. Fontos, hogy a dolgozók minden területen fejlődjenek, ennek megfelelően olyan tréningeket szerveznek, melyeket dolgozóik személyre szabott képzési terve vagy a vállalati szükség diktál. Jellemző a külföldi anyavállalatnál való munkavégzés, kinntartózkodás, sőt, az egyes projektek kifejezetten meg is kívánják azt.

A ZF Hungária évekkel ezelőtt kötött együttműködési szerződést a Miskolci Egyetemmel.

A közelségük kifejezett előny, ráadásul nagyobb számban végeznek egri és környékbeli fiatalok ott, s az együttműködésben a személyes kapcsolatok is belejátszanak, hiszen az egyetemi oktatók és a menedzsment hajdani tanár-diák vagy egyetemi diáktársi viszonyban álltak egymással. Bár az oktatásba közvetlenül - időpont-egyeztetési problémák miatt - nem nagyon tudnak belefolyni, szakdolgozat írásában és szakmai gyakorlatok formájában nyújtanak segítséget a jövő mérnökeinek, akikkel minden bizonnyal együtt fog váltani a világ.