BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyetemen tanulhatnak kóstolni

A Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztiválhoz évek óta hozzátartozik a Fesztivál Boregyetem programsorozat. A rendezvény Magyarországon egyedülálló módon mutatja be a hazai és nemzetközi borkultúrát. A borkóstolóval egybekötött előadások nem a szakmának, inkább a borkedvelő fogyasztói rétegnek szólnak. Az egyediség természetesen nem ebben keresendő, hiszen borkóstolót szinte mindennap tartanak valahol - ezt inkább a témaválasztásban, az előadók személyében és az előadások felépítésében kereshetjük. A borok az előadások során illusztrációként szolgálnak. Az elmúlt években a szigorúan vett szakma mellett szó volt a pinceépítészettől a mitológián keresztül számos társterületről. Fontos szerephez jut a gasztronómia is. Az előadások színvonalát az előadók személye garantálja, akik szakterületüknek elismert értői.

Az elmúlt évben a rendezvénysorozat tovább fejlődött, a nagy igényre való tekintettel kiegészült az októberi Szüreti Boregyetemmel és a novemberi Újboregyetemmel. Az így megalkotott programsorozat a Boregyetem őszi szemeszter nevet kapta.

A szeptemberi Fesztivál Boregyetemen ebben az esztendőben is számos érdekességgel találkozhatnak az érdeklődők. Megismerkedhetnek a szarvasgombával, a belőle készült ételekkel, és azzal, hogyan lehet párosítani ezt az ínyencséget a megfelelő borokkal. Szó lesz a bordalokról és a borfesztivál vendégországának borkultúrájáról. A szakmai előadások során az olaszrizling és a botritiszes borok kerülnek a középpontba, s a hallgatók kipróbálhatják ízérzékenységüket is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.