A Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztiválhoz évek óta hozzátartozik a Fesztivál Boregyetem programsorozat. A rendezvény Magyarországon egyedülálló módon mutatja be a hazai és nemzetközi borkultúrát. A borkóstolóval egybekötött előadások nem a szakmának, inkább a borkedvelő fogyasztói rétegnek szólnak. Az egyediség természetesen nem ebben keresendő, hiszen borkóstolót szinte mindennap tartanak valahol - ezt inkább a témaválasztásban, az előadók személyében és az előadások felépítésében kereshetjük. A borok az előadások során illusztrációként szolgálnak. Az elmúlt években a szigorúan vett szakma mellett szó volt a pinceépítészettől a mitológián keresztül számos társterületről. Fontos szerephez jut a gasztronómia is. Az előadások színvonalát az előadók személye garantálja, akik szakterületüknek elismert értői.
Az elmúlt évben a rendezvénysorozat tovább fejlődött, a nagy igényre való tekintettel kiegészült az októberi Szüreti Boregyetemmel és a novemberi Újboregyetemmel. Az így megalkotott programsorozat a Boregyetem őszi szemeszter nevet kapta.
A szeptemberi Fesztivál Boregyetemen ebben az esztendőben is számos érdekességgel találkozhatnak az érdeklődők. Megismerkedhetnek a szarvasgombával, a belőle készült ételekkel, és azzal, hogyan lehet párosítani ezt az ínyencséget a megfelelő borokkal. Szó lesz a bordalokról és a borfesztivál vendégországának borkultúrájáról. A szakmai előadások során az olaszrizling és a botritiszes borok kerülnek a középpontba, s a hallgatók kipróbálhatják ízérzékenységüket is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.