Cégvilág

Friss hír a Szigetről!

Továbbra is három évre szóló ingyenes közterület-használati engedéllyel rendelkeznek a Sziget fesztivál szervezői, mivel a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottsága szerdai ülésén nem vonta vissza az ez ügyben májusban kiadott engedélyét - idézi a Klubrádió a távirati irodát.

Demszky Gábor az önkormányzati érdeksérelem miatt kezdeményezte, hogy a bizottság vonja vissza az ingyenes közterület-használatról szóló döntését.

Az elmúlt években ugyanis a szervezők nyereségessé fejlesztették a rendezvényt, így a főpolgármester szerint nem indokolt az ingyenesség fenntartása.

A bizottság tagjai az ülés helyszínén kapták meg azt a levelet, amely Demszky Gábor döntését tartalmazta a korábbi határozatuk végrehajtásának felfüggesztéséről.

A testület tagjai megállapították, hogy a főpolgármester által megjelölt határozati szám nem a Sziget fesztivál hároméves közterület-használatára vonatkozik. Horváth Gyula (MSZP) alelnök az MTI-nek elmondta, hogy a bizottság kinyilvánította: a Sziget fesztivál a korábbi döntésnek megfelelően üzemelhet.

Sziget Demszky terület fesztivál
Kapcsolódó cikkek