terület

A zöldenergia miatt rohannak az amerikai földekért

Az USA is hadba vonul a klímaválság ellen.
2022.11.17 Olvasási idő: 7 perc

Megvan az ukrán régiók elcsatolásának menetrendje

Az átmeneti időszak 2026 január elsején zárul.
2022.10.04 Olvasási idő: 3 perc

A háború kezdete óta közel Magyarországnyi területet foglaltak el az oroszok

Bár értek el sikereket az ukrán csapatok is, jóval több terület áll orosz uralom alatt most.
2022.05.25 Olvasási idő: 2 perc

Növekedett a bölcsődei férőhelyek száma

Nagy területi egyenlőtlenségek mutatkoznak az ellátórendszer kapacitása és az igények között, hiszen országosan több mint 2800 hely maradt üresen.
2020.02.03 Olvasási idő: 0 perc

Sziget és társai - Lehúzás a területhasználati díj?

Várhatóan a Gyerekszigetért is kell területhasználati díjat fizetnie a Sziget Kft.-nek, arról egyelőre nincs megállapodás mennyit. A Fővárosi Önkormányzat eddig 8 millió forinttal támogatta a Gyereksziget megrendezését, és ezen felül a területért nem kért pénzt. A Sziget többi rendezvényein is kellett területhasználati díjat fizetni az önkormányzatoknak, csakúgy, mint a Hegyalja Fesztivál szervezőinek is. Európa egyik legnagyobb zenei sorozatának, a dániai Roskilde fesztivál szervezői szintén fizetnek az önkormányzatnak.
2011.04.29 Olvasási idő: 0 perc

"Kigolyózhatják" a hipermarketeket a kamarák

A kereskedelmi és iparkamarákról szóló, a kormány elé ma kerülő törvényjavaslat szerint a kamarák beleszólhatnának az 500 négyzetméter feletti kereskedelmi egységek építésébe – írja a Napi Gazdaság.
2011.02.16 Olvasási idő: 0 perc

Stabilizálódó ingatlanpiac - Árak, trendek, átadások

2010 a stabilizáció jegyében telik az ingatlanpiacon. Az átadások – melyek jelentősen csökkenő trendben vannak –, bérbeadások és az adásvételek tekintetében a piac 2010 első felében az egyensúly irányába mozdult el – olvasható a Colliers tanulmányában.
2010.08.02 Olvasási idő: 0 perc

Pervesztesek a Mercedes gyár területének régi tulajdonosai

Pervesztes lett az a hét felperes, akik a Kecskeméten épülő Mercedes gyár területének egykori tulajdonosaként pert indított a vele opciós szerződést kötő Best Invest Projekt Hungária Kft. tulajdonosai ellen, mert a bíróság szerint a két fél közötti szerződés megkötésénél nem történt törvénytelenség. A Bács-Kiskun Megyei Bíróság kedden hirdetett ítéletet a perben.
2010.02.02 Olvasási idő: 0 perc

Drágul az irodabérlet is! Szellem házak Budapesten

Drágulni fognak az irodabérleti díjak Budapesten - prognosztizálta Tatár Tibor, a Futureal Development Zrt. vezérigazgatója csütörtökön, sajtóbeszélgetésen Budapesten. Rámutatott: a fejlesztők önrésze növekszik, a finanszírozás drágul, így szükségszerű, hogy a havi fajlagos bérleti díj 2-2,5 euróval emelkedjen.
2009.06.04 Olvasási idő: 0 perc

Friss hír a Szigetről!

Továbbra is három évre szóló ingyenes közterület-használati engedéllyel rendelkeznek a Sziget fesztivál szervezői, mivel a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottsága szerdai ülésén nem vonta vissza az ez ügyben májusban kiadott engedélyét - idézi a Klubrádió a távirati irodát.
2008.06.18 Olvasási idő: 0 perc