Cégvilág

Mennyiért építik az autópálya-pihenőhelyeket? Itt a lista!

A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ vagyonkezelésében lévő gyorsforgalmi úthálózaton 2008-ban hat helyen folyik töltőállomások telepítésével járó komplex pihenőhelyek fejlesztése.

Kálmánháza (M3 214. kilométerszelvény)

Az ingatlanhasznosítási pályázatot a Shell Hungary Zrt. nyerte meg: egyszeri díjként fizetendő 450 millió forinttal, illetve évente fizetendő 12 millió forintos fix díjjal és a forgalomarányos bevétel 0,5 %-ával. 2008. május 29-én a munkaterület átadása megtörtént, a kivitelezők felvonultak, a munkálatok folynak, műszaki átadás augusztus közepén, míg használatbavétel a negyedik negyedévben várható.

Alacska (M0 38. kilométerszelvény)

Az ingatlanhasznosítási pályázatot a MOL Nyrt. nyerte meg: egyszeri díjként fizetendő 613 millió forinttal, illetve évente fizetendő 14 millió forintos fix díjjal és a forgalomarányos bevétel 0,5 %-ával. Az engedélyeztetések zajlanak, a kivitelezés megkezdését júliusra, a nyitást a harmadik negyedév végére tervezik.

Balatonlelle (M7 138. kilométerszelvény)

Az ingatlanhasznosítási pályázatot a MOL Nyrt. nyerte meg: egyszeri díjként fizetendő 766 millió forinttal, illetve évente fizetendő 20,4 millió forintos fix díjjal és a forgalomarányos bevétel 0,5 %-ával. Az engedélyeztetések zajlanak, a kivitelezés megkezdését júliusra, a nyitást a harmadik negyedév végére tervezik. Ebben az esetben a MOL Nyrt. nem csak a töltőállomást, hanem a komplex pihenőt is kiépíti.

Balatonkeresztúr (M7 167. kilométerszelvény)

Az ingatlanhasznosítási pályázatot a Shell Hungary Zrt. nyerte meg: egyszeri díjként fizetendő 625 millió forinttal, illetve évente fizetendő 12 millió forintos fix díjjal és a forgalomarányos bevétel 0,5 %-ával. A munkaterület átadása 2008. május 28-án megtörtént, a kivitelezők felvonultak, megkezdték a munkát. A műszaki átadás várhatóan augusztus közepén lesz, a használatbavételi engedély várhatóan a negyedik negyedév elején születik meg.

Zalakomár (M7 193. kilométerszelvény)

Az ingatlanhasznosítási pályázatot a MOL Nyrt. nyerte meg: egyszeri díjként fizetendő 564 millió forinttal, illetve évente fizetendő 12 millió forintos fix díjjal és a forgalomarányos bevétel 0,5 %-ával. Az engedélyeztetések zajlanak, a nyitást a harmadik negyedév végére tervezik.

Becsehely (M7 227. kilométerszelvény)

A pályázatok bontása június 10-én megtörtént, jelenleg a beérkezett pályázatok értékelése zajlik. A nyertes ajánlattevő nem csak a töltőállomást, hanem a komplex pihenőt is megépíti.

Alacska Zalakomár Kálmánháza Shell Becsehely Balatonlelle Mol autópálya-pihenőhely Balatonkeresztúr
Kapcsolódó cikkek