Cégvilág

Hol tart éppen a Mercedes-beruházás?

A kecskeméti önkormányzat részletes ütemtervet állított öszsze arról, hogy a következő hónapokban milyen feladatokat kell elvégezni a Mercedes-beruházás kapcsán.

Jelenleg a településrendezési terv, illetve az építési szabályzat módosításának előkészületei folynak, ezzel szeptemberig kell elkészülniük – mondta el a Világgazdaságnak Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester.

Pontosan meghatározzák, a 450 hektáron milyen és mekkora létesítmények állnak majd, és azokban milyen munkafázisok zajlanak. A határidők rendkívül szorosak, de tarthatók, 2009 márciusáig kell kiadnia a polgármesteri hivatalnak az építési engedélyt ahhoz, hogy a Daimler áprilisban már építkezhessen.

A létesülő gyár területe jogilag rendezett – ám hogy ez mit takar, arra nem kívánt válaszolni. Attól sem tart, hogy nem lesz elég szakképzett munkaerő a Daimler számára. Ugyanis bár alig telt el pár nap a német cég döntése óta, hatalmasat fordult a világ Kecskeméttel. Míg az elmúlt években a szakképző intézményekben a fiatalok a műszaki helyett inkább a szolgáltatással kapcsolatos szakokat választották, már most megváltozott a trend, hatalmas az érdeklődés a járműgyártáshoz kapcsolódó képzések iránt.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Mercedes Kecskemét beruházás alpolgármester
Kapcsolódó cikkek