Cégvilág

Irodaház vagy hotel lehet a Postapalotából

A VGO korábbi értesülésének megfelelően a WING Zrt. egyi vezetője megerősítette az iroda.hu című internetes lapnak nyilatkozva, hogy még nem dőlt el, mivé alakítják a Krisztina körúton lévő Postapalotát, amihez tendergyőztesként jutott a társaság egyi projektcége.

"Egyelőre vizsgáljuk a lehetőségeket, nem született meg a végleges döntés. Azt azonban már tudjuk, hogy az elhelyezkedés és az épület adottságai a szállodai vagy az irodai alapfunkciót - kereskedelmi területekkel kiegészítve -, esetleg ennek valamely kombinációját teszik leginkább lehetővé. Szívünk szerint hajlunk arra, hogy szállodát építsünk" - mondta Gerő János, a WING Zrt tranzakciós vezérigazgató-helyettese.

A szakember kifejtette:  "Az első sikertelen pályázatot követően kiírt második pályázatban az eladó a 4 milliárd forintos minimál árat jelölte meg, mint legfontosabb pályázati feltételt. Ezenkívül a kiíró rendkívül szigorú feltételeket szabott a fizetésre és a vételár biztosítására is. A helyzetet nehezítette, hogy egy bizonytalan szabályozási környezetben kellett ajánlatot tennünk, hiszen a kerület változtatási tilalmat rendelt el, illetve folyamatban van az épület műemlékké nyilvánítása is, ami azt jelenti, hogy a legkisebb átalakítás is engedélyeztetési eljáráshoz kötött. Ezek a tények már önmagában teljesen elbizonytalaníthatják egy beruházó jövőbeli fejlesztésének tervezhetőségét." 

A vezető emlékeztetett, hogy a csoport már több hasonlóan komplex beruházáson van túl, például a IX. kerületi Borjúvásárcsarnok átalakításával elkészült loft irodaházon, a Máriássy Házon, vagy a Millenáris Parkban elkészült Millenáris Házon vagy az egri Dohánygyár épületének eredeti részeit megőrző Agria Park szolgáltató-, szórakoztató- és bevásárlóközponton. 

A cikk eljén említett összeállításunk itt olvasható.

postapalota Millenáris Ház Máriássy Ház Wing Zrt. Borjúvásárcsarnok egri Dohánygyár Gerő János
Kapcsolódó cikkek