Cégvilág

Mindenki a McDonald’s-ban akar dolgozni!

Tízszeres volt a túljelentkezés a hazai McDonald’sokban idén a nyári diákmunkákra. A helyek pár nap alatt beteltek, az iskolaszövetkezeteken keresztül júniusban több mint ezerötszáz fő jelentkezett nyári munkára a gyorsétterem-hálózathoz.

A vállalat az alkalmi diák munkavállalók mellett az iskolai időszakban állandó dolgozóként alkalmazott diák kollégák számát is növelné. A diák munkavállalók aránya a hazai McDonald’snál az év nagy részében 50 százalék körüli, azonban nyaranta ez a szám kisebb mértékben megemelkedik.

A vállalat népszerű a nyárra alkalmi munkát keresők körében is, a túljelentkezések miatt a 2008. júniusában felvételre jelentkezett diákok kb. felét tudja a vállalat foglalkoztatni. A hazai McDonald’s azonban a nyári időszakban sem elsősorban az alkalmi diák munkavállalókra kíván építeni. Célja, hogy inkább a hosszabb távra tervező, illetve a nyaranta rendszeresen visszatérő diák alkalmazottaknak tudjon munkát biztosítani.

Egy átlagos nyári diák munkavállaló két hónapot dolgozik a gyorsétterem-hálózatnál. Idénymunkában átlagosan bruttó 410 forintos órabér kapható, ami délutáni munkavégzés esetén kiegészül 20% műszakpótlékkal.

Kéthavi munkavállalással, heti 5X8 órában megközelítőleg nettó 130 ezer forintot tud hazavinni az, aki a hazai 95 McDonald’s étterem valamelyikében vállal munkát nyáron - mondta Gáspár Ferenc, a McDonald’s HR osztályvezetője.

munka diák McDonald’s fizetés órabér
Kapcsolódó cikkek