Cégvilág

Villamos a pipacsok között - 15 millió euró értékű szerződést írt alá az Alstom Dublinban

Félszáz Citadis villamos szerelvény karbantartását végzi az Alstom az ír fővárosban.

Az ír Vasúti Közbeszerzési Hivatal (Railway Procurement Agency, RPA) az Alstomot választotta ki a dublini LUAS villamoshálózat 18 új Citadis villamosának karbantartására. A megbízás keretében, amelynek értéke 15 millió euró, az Alstom 5 évig tartja karban a villamosokat, a megbízás opcionálisan további 6 évvel meghosszabbítható.
 
A 2007. áprilisában megrendelt új Citadis villamosokat az Alstom franciaországi, La Rochelle-i üzemében gyártják. A villamosok a jövő év elején érkeznek meg Dublinba, ahol a „Zöld vonalon” közlekednek majd. Az új villamosok üzembe helyezésével egy időben a „Zöld vonalon” jelenleg futó 14 villamost az üzemeltető a „Piros vonalra” helyezi át.


 
Az Alstom 2004 óta 40 Citadis villamost szállított Dublinba, ahol azok karbantartását is biztosítja, sőt épp most fejezte be a „Piros vonalon” közlekedő villamosok bővítését, amelynek során a szerelvények hosszát 30m-ről 40m-re növelte az üzemeltető. A Citadis villamosok kapacitása ezáltal 40%-kal bővült, amellyel így el tudják látni a megnövekedett utaslétszámból adódó feladatokat.


 
Az Alstom Transport mintegy 90 főt foglalkoztat a dublini Sandyford és Red Cow remízben a LUAS hálózat villamosainak és infrastruktúrájának karbantartása céljából.


 
Az Alstom eddig 1.166 Citadis villamosra kapott megrendelést a világ 29 városából. A Citadis villamosok egyértelmű sikere annak köszönhető, hogy miközben fenntartható közlekedésfejlesztéssel és mobilitással járulnak hozzá a városok növekedéséhez, egyben a városi élet újragondolását és revitalizációját is lehetővé teszik, valamint segítik a városok építészeti örökségének és vizuális integritásának megőrzését.

Citadis RPA Alstom Dublin
Kapcsolódó cikkek