Cégvilág

Életveszélyesek a divatos műanyag papucsok? Kitiltották az osztrák kórházakból a Crocs-t

Magyarországon is egyre népszerűbbek a lágy műanyagból készül Crocs papucsok. Az osztrák egészségügyi hatóság száműzné a papucsokat a kórházakból, mivel azok – véleményük szerint – statikus elektromosságot termelnek, ami veszélyes.

Az osztrák egészségügyi hatóság közlése szerint a műanyag dörsölésével létrejövő statikus elektromosság átterjedhet a páciensekre, illetve zárlatot idézhet elő az életmentő berendezésekben – tudósít a Bécsi Kórházügyi Hatóság jelentéséről a hetek.hu. A statikus töltés kitörölheti a számítógépek memóriáját, és az életmentő készülékek adattermelő funkcióit is tönkreteheti. A város legnagyobb kórháza, a 2800 alkalmazottat foglalkoztató SMZ Ost máris kitiltotta a cipőket a műtőkből és a sürgősségi osztályról.

A lágy, vinylből készült szandálok  kedveltté váltak az egészségügyi személyzet körében, de mindennapi használatra is sokan vásárolják meg őket itthon is. A Bécsi Kórházügyi Hatóság szóvivője, Peter Woefl azonban elmondta: addig nem térhetnek vissza a színes lábbelik, ameddig antisztatikus anyaggal nem vonják be őket.

Ernst Widmann, a Crocs cég osztrák vezetője őrültségnek tartja az osztrák egészségügyi intézmények állításait. Mint mondta, sohasem hallott olyan esetről, amikor a Crocs cipő krízishelyzethez vezetett volna bármely kórházban.

szandál crocs papucs cipő
Kapcsolódó cikkek