Cégvilág

Kevesebb fiatal került idén detoxba a Szigeten

A Sziget hat napja alatt a látogatók száma elérte a 2005-ös és 2006-os, akkor még hét napos fesztivál 385 ezres rekordját. Három napon is megdöntötte a Fesztivál az eddigi napi látogatórekordot, azaz több mint 65 ezer látogatót tudhatott magáénak. A legtöbben az R.E.M. napján voltak, összesen 70 ezer fesztiválozót szórakoztatott a Sziget.

Kevesebb volt idén az elveszett tárgy mint tavaly és arányosan több került vissza gazdájához. A szigetlakók becsületességét jelzi, hogy adtak le olyan tömött pénztárcát, amiben közel 200 euró volt de volt olyan pénz is, ami csak a pénzváltó bizonylatba volt betekerve. És találtak egy fehér kiscicát is, egy MALÉV-es szatyorban. A macska a Malév nevet kapta a keresztségben és az újsütetű gazdája a Sziget végén haza is viszi.

A házasságkötő sátorban naponta 300 frigy született. Legaktívabbak a francia szigetlakók voltak, akik külön ceremóniát is kerekítettek a házasságkötéshez. Az egészségügyi bázis beszámolója szerint komolyabb problémák nélkül telt a Sziget. A korábbinál kevesebb fiatalt kellett ellátni azért, mert többet ivott volna a kelleténél.

A fesztivál – a színpadok világosításával és hangosításával, a vendéglátó egységek üzemeltetésével, és minden egyéb kiszolgáló egység biztosításával - évente átlagosan 300.000 kWh energiát használ fel.

A Fesztivál egyre növekvő nemzetközi ismertségét mutatja, hogy nem csak a magyar közélet képviselői látogattak ki a rendezvényre: itt volt francia közélet egyik legmeghatározóbb és legnépszerűbb alakja, Jack Lang, egykori francia kultuszminiszter.

A Szigetről 314 külföldi médium tudósított, melynek képviselői 44 országból érkeztek a Fesztivál hírére, és annak hírét tovább adni. Sziget zárónapján, a The Killers koncert után már megkezdték a Nagyszínpad bontását. A Sziget bontása és takarítása 2 hetet vesz igénybe, és utána indulnak meg a kertészeti helyreállítási munkálatok.

Sziget fellépők számok fesztivál
Kapcsolódó cikkek