Cégvilág

Túl drága a Blu-ray!

Többek között a Hewlett-Packard (HP), a Dell, az Acer és az Asustek Computer is azzal a kéréssel fordult a Blu-ray meghajtókat gyártó partnereihez, hogy csökkentsék az árakat. Így szeretnék növelni a forgalmat, a másik fél viszont egyelőre elzárkózik ettől.

A tajvani sajtó számolt be arról, hogy nagyvállalatok csoportja, köztük a HP, a Dell, az Acer és az Asustek is arra kérte a Blu-ray meghajtókat előállító partnereit, csökkentsék 90-100 dollárra a jelenleg 95-130 dollár között mozgó árakat. A PC szektor ezzel a lépéssel növelné a vásárlási kedvet és így a forgalmát is – írja az SG.hu.

A gyártók több csoportra bonthatóak aszerint, hogy az író-olvasó (kombó) vagy a csak olvasó (BD-ROM) típusra specializálódtak. A Pioneer inkább kombókat, a Lite-On IT inkább olvasók előállítására szakosodott, míg a Hitachi-LG Data Storage és a Toshiba-Samsung Storage Technology mindkét típussal foglalkozik. Jelenleg az asztali számítógépbe építhető író-olvasók 120-130 dollárba, a csak olvasók 95-100 dollárba kerülnek a HP-nak és társainak. Ehelyett szeretnék a nagyvállalatok a 100 és 95 dolláros árakat elérni. Erre azonban egyelőre nincs sok esély a Blu-rayes tábor ugyanis egységes a tekintetben, hogy nem akar engedni az áraiból. Elemzők szerint ez azt jelenti, hogy a Blu-ray eladások alig nőnek majd az ősszel.

blu-ray meghajtó PC
Kapcsolódó cikkek