Cégvilág

Hatalmas beruházás Székelyudvarhely mellett

Ötmillió eurós beruházással Románia legkorszerűbb hulladéklerakóját építi az AVE-csoport, a a felső-ausztriai Energie AG-nak leányvállalata.

A Székelyudvarhely melletti Cekend-tetőn épülő hulladéklerakó beruházási értéke közel 5 millió euró. A létesítmény több évre biztosítja Hargita megye hulladékának megfelelő elhelyezését és ártalmatlanítását. A lerakó bezárásának becsült időpontja 2041.

A beruházás 2006 júliusában kezdődött. A rendelkezésre álló alapterület 20 hektár, amelyből jelenleg mintegy 5,5 hektárt építettek be. Az első ütemben az 1. számú lerakótér cellája, a szociális épület, az átmeneti tárolók, a csurgalékvíz-medence, a csapadékvíz-medence, a kompaktor gépszín, a konténertároló, a mérlegház és a hídmérleg készült el.

Az AVE 2006-ban lépett be a romániai hulladékgazdálkodási piacra. Az AVE Waste Management Romania S.R.L. székhelye Bukarestben van, további hat vállalata Székelyudvarhelyen (Odorheiu Secuiesc), Csíkszeredában (Miercurea Ciuc), Zilahon (Zalau), Aranyosgyéresen (Campia Turzii), Nagyváradon és Petrillán (Petrila) tevékenykedik. Mintegy 300 000 lakos hulladékának begyűjtését, szállítását, kezelését közel 300 munkatársa látja el Románia-szerte.

hulladéklerakó AVE Székelyudvarhely
Kapcsolódó cikkek