Cégvilág

Ismét aratott a Zsolnay - Kiosztották a termékdíjakat

A Magyar Termék Nagydíjat az idén huszonkilenc termék kapta meg, és további 5 részesült Elismert Termék minősítő elismerésben. A díjkiosztó ünnepségen a Gazdaságért Nívódíj elismerést a Zsolnay Porcelán Manufaktúra Zrt.-nek ítélték oda, amely a Magyar Termék Nagydíjat is megkapta, az idén már ötödször.

Hagyományteremtő céllal az idén először adták át a Magyar Termék Nagydíj Klímabarát Nívódíjat, amelyet az EneroSyS Zrt. érdemelt ki. Az elismeréseket és a különböző szervezetek által felajánlott különdíjakat szerdán adták át a Parlamentben. Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy a díj a magyar gazdaság, a magyar minőség ünnepe is. A magyar szellemi hozzáadott értékkel előállított termékek minőséget is jelentenek, és versenyképessé tudják tenni a magyar gazdaságot. Podolák György, az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottságának elnöke hangsúlyozta, hogy 2008 második felére a korábban hozott intézkedések eredményt hoztak, az államháztartás hiánya folyamatosan csökken.

A magyar gazdaság versenyképességében fontos szerepet játszik a piaci igényeknek megfelelő oktatás és képzés, a miniszterelnök előterjesztése pedig esélyt teremt a további fejlődéshez. Kitért arra, hogy az erős forint az exportáló mikro-, kis- és középvállalkozásokat nehéz helyzetbe hozza, és ezen változtatni kell. Egyed Géza, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium szakállamtitkára a minőségszemlélet fontosságát hangsúlyozta, ez olyan tényező - mutatott rá -, amelyről egyetlen versenyképes vállalat sem mondhat le. A szakállamtitkár szerint Magyarország mérete és adottságai kedveznek a jó minőségű termékek előállításának.

Wittich Tamás, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) főigazgatója köszöntőjében a piacgazdaságból hiányzó bizalom visszaállításának fontosságára hívta fel a figyelmet. Utalt arra, hogy az idén napirenden van a fogyasztóvédelmi charta kidolgozása, amely erősítheti a fogyasztó, a gyártó és a kereskedő közötti bizalmat. A Magyar Termék Nagydíj pályázat eredményét az idén 11. alkalommal hirdették ki. A 2008. évi kiírásra 110-en adták be jelentkezésüket, több mint 200 termékkel pályázva. A 2008. évi elismerésekkel együtt már 171 pályázat mintegy 2.000 termékén szerepel a Magyar Termék Nagydíj elismerése. A Magyar Termék Nagydíj pályázat díjkiosztó ünnepségén adta át Szaló Péter, a Nemzeti Gazdasági és Fejlesztési Minisztérium szakállamtitkára a kiváló építési termék védjegy tanúsítványokat.

Zsolnay Porcelán díjkiosztó Magyar Termék Nagydíj
Kapcsolódó cikkek