Cégvilág

Jön az EgészségVonat - Ingyenes szűrések Budapesten

Az EgészségVonat látogatóinak összesített eredményei rámutattak: összefogással a magyarok is élhetnének addig, mint nyugati szomszédaik.

Az EgészségVonatot két éve indította útjára a sanofi-aventis/Chinoin. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet arra: a beteg, az orvos és az egészségpolitika összefogásával a magyarok várható élettartama elérheti a nyugat-európai átlagot. A 2007-ben tizenkilenc, 2008-ban pedig hat vidéki nagyvárosban és a fővárosban állomásozó EgészségVonatra közel huszonötezren látogattak el. 
 
Az első hat állomáson részt vettek adatai elkeserítőek: a megszűrt férfiak koszorúér betegség előfordulásának kockázata átlagosan kétszer, nők esetében több mint két és félszer akkora, mint az életkorukhoz tartozó optimális érték.

A programban részt vevő szakemberek szerint, ha egy ötven év feletti beteg 5 kg-ot lead, 4 centiméterrel csökkenti has-körfogatát, valamint a normális határokon belül tudja tartani vérnyomását és koleszterinszintjét, képes felére csökkenteni a koszorúér betegség előfordulásának kockázatát.

2006-os indulását követően közel huszonötezren az EgészségVonatot. A program keretében több mint 120 ezer szűrővizsgálatot végeztek ingyenesen és több tízezer embernek adtak személyre szabott tanácsokat.

Az EgészségVonat idei utolsó állomásán, Budapesten a Déli Pályaudvaron október 3-án és 4-én várja az érdeklődőket vércukor, koleszterin, vérnyomás, testmagasság, testtömeg, has-körfogat mérésekkel, valamint személyre szabott életmód tanácsadással.

koleszterin érrendszer betegség koszorúér egészség szív elhízás
Kapcsolódó cikkek