Cégvilág

Már magyarul is tud a VAIO

Egy év alatt 5-10 százalék körüli piaci részesedést akar elérni a Sony a magyarországi noteszgép piacon, miután mostantól hivatalosan nálunk is forgalmazza a Vaio márkát - válaszolta a VGO kérdésére a mai budapesti bejelentésen Németh Csongor a Sony Hungária Kft. ügyvezetője. Hozzátette a hazai leányvállalat már régóta várt erre a lehetőségre.

A noteszgépeket a Sony ugyanis Európában 10 éve kezdte el árusítani, a modellek egy része az utóbbi néhány évben egyes hazai számítógépes kereskedésekben is előfordultak.

A helyzet most annyiban más, hogy a Sony noteszgépek ezentúl magyar billentyűzettel, magyar nyelvű operációs rendszerrel, két éves garanciával kerülnek forgalomba, magyar nyelvű vevőszolgálati és futárral működő németországi szervízháttérrel. A cég most a három különféle felhasználói körnek szóló sorozat négy típusát kezdi nálunk árusítani, nemcsak a hordozható eszközöket forgalmazására specializált szakkereskedésekben, hanem a nemzetközi elektronikai áruházláncok magyarországi egységeiben is.

Az alapmodellek ára 200-230 ezer forintról indul - hangzott el a mai bejelentésen. Üzletembereknek tervezte a Sony a márka zászlóshajóját, a Z sorozatú modelleket, amelyek súlya kevesebb, mint másfél kilogramm, vagyis valóban hordozhatóak, a képernyőjük pedig karcolásálló.

A még mobilabb üzletembereknek szólhat a 11 colos képernyőjű TT-sorozat, amely az extra mobilitást a mindössze 1,3 kilogrammos súlyával és a több, mint 7 órára elegendő akkumulátor kapacitással éri el. A szórakoztatás, vagyis kép, video és zenelejátszásra szánja a cég az FW sorozatot, a 16,4 colos monitorú gépeket erős magnézium váz, ergonomikus billentyűzet Blu-ray író/olvasó egységgel felszerelve. Az FW típusokkal a HD kamerával rögzített film, Blu-ray lemezre írva, full HD-s televízión mozi minőségben élvezhető.

VAIO noteszgép Sony
Kapcsolódó cikkek