Cégvilág

Túl sokan akarják, ezért nem érhető el – Új OpenOffice

Megjelent az OpenOffice.org nyílt forrású, ingyenes irodai programcsomag 3.0 verziója. A hatalmas érdeklődés miatt viszont a letöltőszerverek órák alatt elérhetetlenné váltak.

weboldal vagy nem érhető el vagy csak egy elnézést kérő szöveg fogadja azokat, akik szeretné letölteni a népszerű ingyenes irodai szoftvert. Pedig a HWSW szakértői szerint az OpenOffice.org 3.0 a korábbi verziókhoz képest számos újdonsággal szolgál. Például kényelmesebben támogatja a Microsoft Office Open XML (OOXML) állományokat, amelyet az Office 2007-tel együtt vezetett be a Microsoft.

Emellett a szövegszerkesztő nem csak menteni tud PDF-be, hanem meg is lehet nyitni benne ezeket az állományokat. A portál szerint az OpenOffice.org 3.0 lényegesen gyorsabb elődjénél, a telepítés pár perc alatt végbemegy, és a szoftverek indulása is sebesebb.
természetesen továbbfejlesztették – a változások hol kisebbek, hol nagyobbak.

Az OpenOffice.org 3.0 a legtöbb platformon elérhető, beleértve a Windows, Linuxot, Mac OS X-et, valamint a Sun Solaris 10-et. A szoftver most még csak angolul, németül, franciául, olaszul, oroszul, valamint néhány további nyelven tud, a magyar változat készítése már zajlik az FSF.hu égisze alatt, de az eredményre még néhány hetet várni kell.

szövegszerkesztő program linux mac pdf windows OpenOffice word
Kapcsolódó cikkek