Cégvilág

Megfordul a világ az iWiW körül

2009-től akár három és fél milliónál is több iWiW felhasználó számára tehetik ismertté külső szolgáltatásaikat a fejlesztők, a webes alkalmazásokat működtető vállalkozások és a hirdetők.

Az OpenSocial szabvány alapján kialakított interfészen keresztül külső alkalmazások illeszthetők a közkedvelt közösségi portál felületébe. 2008. december 4-én megnyílt a lehetőség a fejlesztők számára, hogy olyan külső szolgáltatásokat fejlesszenek, amelyek kihasználják a legnagyobb hazai kapcsolati hálóban rejlő erőt.

A nemzetközi trendekhez igazodva az iWiW is megnyitja API*-ját, hogy mint platform működhessen, lehetőséget teremtve különféle sokszínű, hasznos és szórakoztató alkalmazás megjelenítésére. A fejlesztők a http://dev.iwiw.hu címen elérhető - kezdetben kísérleti üzemmódban működő - Fejlesztői Portálon tudnak regisztrálni, illetve jutnak információhoz, segítséghez (Wiki, blog).

A Fejlesztői Portálhoz csatlakozó ún. "Homokozóban" - amely az iWiW virtuálisan leképezett működési környezete – tesztelhetőek a kifejlesztett alkalmazások is. Az iWiW felhasználók várhatóan 2009 elején találkozhatnak az alkalmazásokkal, továbbra is, mint minden iWiW szolgáltatás esetén, önkéntes alapon.

blog fejleszt iwiw origo OpenSocial Wiki
Kapcsolódó cikkek