Cégvilág

Mota-Engil - bezár a magyar egység?

A portugál építőipari csoport, a Mota-Engil lehet, hogy bezárja a magyar leányvállalatát a Mota-Engil Magyarország Zrt-t – nyilatkozta Jorge Coelho a csoport vezérigazgatója a Jornal de Negocios portugál gazdasági napilapnak.

Tegnap jelentette be a Mota-Engil - melyről a Világgazdaság a mai számában számolt be -, hogy szabálytalanságokat fedeztek fel a cég hazai egységének pénzügyi jelentéseiben. A jelenleg hozzáférhető információk alapján a Mota-Engil Magyarország Beruházási és Építőipari Zrt. adózás utáni eredményben mutatkozó hiány 15 millió euróra tehető.

A csoport szerint a szabálytalanságokat a magyar üzletág vezetőségének tisztességtelen lépései okozták. A bezárásról szóló döntést a cég a külső könyvvizsgálat eredményitől teszi függővé. Amennyiben a vizsgálat nagyobb rendellenességet mutat ki, mint amit már most lehet tudni, vagy még több szereplő részvétele derül ki, úgy előfordulhat, hogy a Mota-Engil a bezárás mellett dönt.

A Mota-Engil Magyarország Zrt. jelenleg is több projektben érdekelt, többek között a  Tiszatenyő-Mezőtúr vasútvonal rehabilitációja, a homokhátsági hulladéklerakó központ, a 47-es főút rekonstrukciója, a 37-es főút rekonstrukciója, Szatmárnémeti csatornaépítés, valamint a Tétényi Ingatlanfejlesztő Kft.-n keresztül az Újbuda lakópark építése is hozzá köthető.

hulladéklerakó Újbuda Mota-Engil Ingatlanfejlesztő Kft. vasútvonal
Kapcsolódó cikkek