Cégvilág

Mi történik a Londoni Hajó Kiállításon? Fotók, webkamera

Úgy tűnik, a London Boat Show válságálló: bár a vendégek száma elmarad a tavalyitól, a cégek nem panaszkodnak a megrendelések miatt. Mint mondják, jókedvet adnak el, arra pedig mindig van vevő.

Lassan végéhez közeledik a január 9. és 19. között megrendezett London Boat Show. A válság a brit hajózási ipart sem hagyja érintetlenül, ezért a résztvevők a legrosszabbra is felkészültek, de úgy tűnik, fölösleges volt a pesszimizmus – tudósít az Ananova.

Az idei kiállítás megnyitóján Kelly Brook modell az HMS Westminster legénységének társaságában vágta át a szalagot. A vendégek száma ugyan alacsonyabb, de a megkérdezett cégek képviselői nem panaszkodnak. A Fletcher/Honda Marine képviselője hangsúlyozta, hogy egy hajó egy autóval ellentétben jó a megrendelések száma megfelelő.

A kategóriájának legolcsóbb termékeit árusító Topper is elégedett, a cég még profitál is a válságból, különösen, hogy tapasztalatuk szerint csak a komoly vevők keresik fel a kiállítást. A nehézségek azért sem érzékelhetőek, mert a hajózási ipar legalább egy-másfél évre előre tervez, ezért a válság csak később érvényesül.

Ha egyáltalán érvényesül – a Bray Marine vezetője szerint a hajókkal jókedvet adnak el, erre pedig mindig van kereslet. Az ötvenes éveikben járó vásárlók szívesen költenek hajózásra és bár a bizalmuk megrendült, a kamatvágások segítenek az anyagi oldalról.

Óvatos, de bizakodó a Chris Craft vállalat is. A világ legrégebbi, 1874-ben alapított hajózási cége egyelőre nem érzi a válságot, a vásárlók tisztában vannak a helyzettel, de nem estek kétségbe.

Webkamerák itt


[enews_gallery id='315227']

London Boat Show webkamera
Kapcsolódó cikkek