Cégvilág

Szerződés elutasítva - Benitez a szurkolóknak felelne a vezér helyett

A BBC Sport információi szerint a Liverpool mestere elutasította a klub legfrissebb szerződési ajánlatát. Rafael Benitez akkor ír alá, ha jobban koncentrálhat a futballra.

"A tulajdonosok úgy gondolják, a vezérigazgatónak tartozom elszámolással, de tudom, hogy valójában az eredményekért és a szurkolóknak felelek" – idézi Benitez Liverpool Echonak adott nyilatkozatát a BBC Sport.

A spanyol mester elfogadhatónak találta a felkínált szerződés időtartamát és anyagi vonzatát, de úgy érzi, ilyen feltételek mellett nem dolgozhat a legjobb képességei szerint a klubnál. Benitez ugyanakkor hangsúlyozta, hogy megfelelő a kapcsolata az amerikai tulajdonosokkal és a tárgyalások pozitív légkörben zajlanak.

Mint elmondta, tapasztalatai alapján, ha egy csapatnál nincs technikai igazgató, akkor a menedzser hozza meg a futballal kapcsolatos döntéseket. A tulajdonosok határozzák meg, mekkora összeggel gazdálkodhat, de egy játékos értékéről csak a menedzser dönthet – közölte Benitez. A spanyol mester hangsúlyozta, az akadémia fontosságát a csapat jövője szempontjából, jelezve, hogy egyelőre nem rendelkezik a kellő irányítási felhatalmazással.

Tom Hicks, a Liverpool egyik tulajdonosa állítása szerint egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy szerződésének 2010-es lejárta után Benitez elhagyja az angol csapatot. Mint mondta, megoldják a problémát, az elutasított szerződés nem gond.

Benitez Liverpool szerződés Hicks
Kapcsolódó cikkek