Cégvilág

Elutasították Cser Ágnes feljelentését az egri kórház ügyében

Jogerősen elutasította a Heves Megyei Főügyészség az EDDSZ elnöke, dr. Cser Ágnes által tett büntetőfeljelentést különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt.

Az egészségügyi szakszervezeti vezető tavaly október 30-án nyújtott be írásos feljelentést az Országos Rendőr-főkapitányságon a már említett bűntény és hivatali visszaélés bűntette okán a Heves Megyei Önkormányzat (HMÖ) 21 képviselője – Sós Tamás és húsz társa – ellen. Cser beadványát azzal indokolta, hogy a HMÖ elnöke és a húsz képviselő kötelességét megszegve döntött a kórházi pályázatokról - tudósít a www.heol.hu.

Cser doktornő szerint a feljelentettek vagyonkezelő és közszolgáltatási szerződést hagytak jóvá a HospInvest Zrt.-vel, holott a cég banki igazolása a megyei bíróság jogerős ítéletében rögzítetten is nem felelt meg a pályázati kiírásnak. A képviselők a szerződés aláírása előtt tudtak erről.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) feljelentés-kiegészítés során beszerezte az egri Markhot Ferenc Kórház működtetésének átadásával kapcsolatos iratokat és bírósági perek határozatait. Ezután bűncselekmény hiányában elutasította a feljelentést. E döntés ellen dr. Cser panasszal élt.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Cser Ágnes jogerős egri kórház ítélet
Kapcsolódó cikkek