Cégvilág

Íme, az év HR-csapata!

A Jabil, a Magyar Posta és a Mol nyerte a „Keressük az év HR-csapatát! 2008” verseny nyertese. A Jabil győzelmét beárnyékolja, hogy ezen a héten jelentette be a társaság: a négyezer dolgozóból kénytelen kilencszáz embert elbocsátani.

A sors fintora, hogy az amerikai Jabil konszern tiszaújvárosi gyára épp azzal a pályázati anyaggal érdemelte ki az elismerést, amelyben öt hét alatt 1500 új képzett embert állított munkába tavaly nyáron. Ahogy akkor, a vállalat most is a megrendelésekhez igazítja a foglalkoztatottak létszámát, így a válság miatt kénytelen újragondolni a működését, a méretét.

Ha a mostani, tulajdonképpen „vis maior” helyzettől eltekintünk, HR-szempontból a tavalyi teljesítmény rendkívüli, igazi jó gyakorlat, hisz egy olyan régióban kellett megtalálnia a társaságnak a megfelelő munkavállalókat, akik munkára készek és képesek.

Mindezt kreatívan tették, a toborzási-kiválasztási technikák között több rendhagyó ötlet is megszületett: nyissanak az iwiwen álláskereső klubot, az ukrán társgyárból kérjenek kölcsönmunkatársat, béreljenek hangosbemondóval autókat, s azzal járják a környékbeli településeket. „Megtaláltuk az utat a környékbeli emberek gondolkodásához” – foglalta össze pályázatuk lényegét a Jabil 19 fős HR-csapata, amely most a humánus elbocsátás során lesz kénytelen bizonyítani szakértelmét.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

az év HR-csapata Jabil humán erőforrás posta iwiw kreatív Mol HR
Kapcsolódó cikkek