Cégvilág

Modern hulladéklerakó épül Tanyatormáson

Több százmilliós beruházással modern hulladéklerakót épít URC Hulladéklerakó Kft., az URECO Csoport tagja, miután megvásárolta a Szekszárdi Húsipari Vállalat felhagyott tanyatormási lerakóját.

A több éve üzemen kívül álló terület kiválóan alkalmas a tervezett tevékenységre, hiszen a lerakó újraélesztése során egy többszörös szigetelőréteggel, monitoring rendszerrel, geo-elektromosérzékelő rendszerrel megépített, minden igényt kielégítő modern hulladéklerakó kialakítása gazdaságosan megoldható.

A cég vezetője, Maár György elmondta, hogy a vállalkozás célja egy modern, a piaci igényeket messzemenőkig kielégítő hulladéklerakó létesítése, melynek során nagy hangsúlyt fektetnek a piaci, környezetvédelmi, valamint a társadalmi igények összehangolására.

A modern hulladéklerakó létesítésének terve pozitív visszhangra talált mind a civil szervezetek, mind pedig a társadalom részéről, hiszen a beruházás nemcsak az infrastruktúra fejlesztését vonja maga után, hanem enyhíti a munkanélküliséget a régióban.

A beruházás során az URECO Csoport nem csak a magyar törvényeket és az EU által előírt szabályokat helyezi előtérbe, hanem nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre is, hiszen a 280 milliós első ütem egy környezetvédelmi felülvizsgálattal veszi kezdetét, majd a Felügyelőséggel egyeztetve sor kerül a terület rekultivációjára. A hulladéklerakó környezetvédelmi szolgáltatása előkezeléssel, komposztással, ill. hasznosítással egészül ki.

A vállalkozás döntését magyarázza mindemellett az is, hogy a térségben jelenleg nem megoldott a hulladék elhelyezése, így a beruházással lehetővé tennék a hulladéktermelők részére a veszélyes hulladék ellenőrzött lerakását.

A beruházás első ütemében mintegy 40 000 tonnás kapacitás kerül kiépítésre, majd a továbbiakban ezt 300 000 tonnára kívánják bővíteni, évente 6000 tonna hulladék beszállítását és kezelését tervezik. A beruházás ütemterve alapján modern hulladéklerakó működése 2010 tavaszán kezdődhet el.

környezetgazdálkodás hulladéklerakó URC Hulladéklerakó Kft.
Kapcsolódó cikkek