Cégvilág

Felvásárolná a Sunt az IBM

A Wall Street Journal értesülései szerint a Kék Óriás legalább 6,5 milliárd dollárt fizetne a Sun Microsystemsért. Az IBM ezzel a lépéssel erősítené meg pozícióját a rivális szerver forgalmazók, így a HP-val szemben.

Az IBM állítólag 6,5 milliárd dolláros árat ajánlana a Sunért, jelenti a Wall Street Journal információi alapján a Reuters.

Bár az értesülést egyik vállalat sem erősítette meg, a Sun az elmúlt hónapokban több riválist is megkeresett házassági ajánlatával. A szerverpiac legnagyobb szereplői, köztük az IBM, a HP és a Sun mind csökkenő bevételekről számoltak be a negyedik negyedévben. Miután a HP elutasított a Sun megkeresését, a felvásárlással a IBM erősítheti meg pozícióját riválisával szemben.

A Sun Microsystems a kilencvenes években tűnt fel, amikor a pénzügyi szektor elkezdte tömegesen vásárolni felsőkategóriás, Solaris operációs rendszerrel futó számítógépeit. A dot-com boom idején a cég részvényei még 258,75 dollárt értek. Az árfolyam azonban az elmúlt 52 hétben 71 százalékot zuhant.

A szerverpiac potenciálisan kisebb hasznot hoz, mint például a szoftverágazat, a szektor azonban jelentősen átalakulhat, mivel tegnap az eddig csak hálózati hardvereket forgalmazó Cisco is bemutatkozott a piacon.

részvény szerver Wall Street Journal sun dot-com HP felvásárol cisco IBM árfolyam
Kapcsolódó cikkek