Cégvilág

Gulliver idén összehúzza magát - Három helyett egy kínai játékbeszállító

Beszállítói koncentrálásával csökkenti költségeit a legnagyobb hazai játék-nagykereskedő, a Gulliver Kft. Eddigi mintegy kétszáz partnere 10-12 százalékától válik meg, a megmaradóktól viszont a korábbinál többféle játékot is rendel, vagyis saját kínálata nem szűkül.

Három kínai beszállítója helyett például már csak egy lesz, igaz, ma már Kínában készül a legtöbb ismert nyugati játékmárka is, mint például a Disney-figurák.

A csak egy típust szállítók közül a Gulliver csak a nélkülözhetetlen termékek eladóit tartja meg – tudtuk meg Turi András ügyvezető igazgatótól. Az ésszerűsítés nemigen érinti az egyébként is kisszámú hazai beszállítót, amelyek többségükben amúgy sem gyártók, hanem importőrök.

A társaság múlt évi konszolidált forgalma kicsit a 2007-es ötmilliárd forint fölött alakult, kiadásai viszont nőttek. Hivatalos éves adatok még nincsenek, de ismert, hogy a fogyasztási cikkek piacának más szegmenséhez hasonlóan a játékok hazai karácsonyi eladásait sem csökkentette a gazdaság ősszel indult lassulása. Az idén erősödő versennyel és változatlan vagy növekvő beszerzési árakkal számol Turi András, annak ellenére, hogy több termék piacán már esnek az árak.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

gyártó beszállító Disney játék márka Gulliver piac forgalom
Kapcsolódó cikkek