Cégvilág

"Hadat üzen" a Négy Mancsnak a Baromfi Terméktanács

Nemzetközi pert készít elő a több európai országban bejegyzett Négy Mancs (NM) nevű állatvédő szervezet ellen a piaci szereplőket tömörítő Baromfi Terméktanács (BT) – erősítette meg lapunknak Bárány László, a BT elnöke.

A terméktanács intézőbizottsága a jövő héten dönthet az ügyben. A BT egyúttal azt javasolja a hazai adózóknak, hogy személyi jövedelemadójuk egy százalékával ne támogassák a Négy Mancs magyarországi szervezetét, mivel az NM indokolatlan tavalyi európai kampányával tetemes károkat okozott az ágazatnak.

Mint ismert, az állatvédő szervezet az elmúlt évben a magyar hízottliba-termékek bojkottjára szólította fel a nyugat-európai fogyasztókat, mert kifogásolta, hogy a hazai baromfiipar kényszeretetéssel nevelt (tömött) szárnyasokat dolgoz fel. Az NM több magyar céget „feketelistára” tett, köztük a piacvezető szentesi Hungerit Zrt.-t is. Az exportmegrendelések visszaesése miatt a vállalat tavaly a termelés átmeneti leállítására kényszerült, és több dolgozóját el kellett bocsátania.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Bárány László Baromfi Terméktanács liba Hungerit tömés négy mancs
Kapcsolódó cikkek