Cégvilág

A digitális technika megtalálja helyét a taxikban

Bankkártyás fizetés, egyszerűbb címkiadás a Taxi 4 és a Tele 5 Taxi társaságnál a Pannon segítségével

A budapesti autós közlekedés nehézségeit megtapasztalva nem csoda, hogy egyre többen ülnek taxiba, ha gyorsan és kényelmesen szeretnének eljutni úti céljukhoz. A technológia fejlődésével pedig egyre nagyobb igény merül fel arra, hogy a mobil kommunikáció nyújtotta eszközöket a taxitársaságok is kihasználhassák.

Budapest két taxivállalata a Pannonnal együttműködve alakította ki új, utasbarát szolgáltatásait. A taxitársaságok autóiba beépített mobil terminálok segítségével leegyszerűsödik mind a taxisok, mind pedig az utasok élete: a Pannon által biztosított ipari SIM-kártya és a Pannon hálózata segítségével lehetővé válik a bankkártyás fizetés, az ún. félcsendes címkiadás, sőt a Tele 5 Taxinál a chipkártyás „taxicsekkek” alkalmazása is.

A bankkártyás fizetés térhódításával az utasok részéről egyre gyakrabban merül fel az igény arra, hogy akár útközben is használhassák kártyájukat. Erre nyújt most lehetőséget a két taxitársaság: egyre növekszik ugyanis azon autók száma, amelyben már lehetőség van a kártyás fizetésre, és rövid időn belül az öszszes autót felszerelik az erre képes, egyúttal bizonylat nyomtatására is alkalmas terminállal.

taxi digitális technika bankkártya fejlesztés
Kapcsolódó cikkek