Cégvilág

A válság miatt egyre többet edzünk videójátékokkal

Az Electronic Arts nemrég mutatta be EA Sports Active nevű alkalmazását a Nintento Wii konzolra. A válság folytán egyre kevesebben engedhetik meg maguknak, hogy edzőterembe járjanak, ezért - úgy tűnik - szükség van olyan alkalmazásokra, amelyek megmozgatják a felhasználókat.

"Az Electronic Arts dobozba zárt edzőnek nevezi a programot és az elnevezés találó: a szoftver megtanít a megfelelő edzési módszerre" – jellemezte az EA Sports Active alkalmazást az NBC műsorvezetője.

A Nindento Wiire készült szoftverhez olyan kellékek is járnak, amelyek segítségével a felhasználó saját otthonában "kocoghat" vagy virtuálisan görkorcsolyázhat. Emellett egy napló segítségével rögzíthető a napi bevitt kalóriamennyiség is. Erre pedig egyre nagyobb az igény, hiszen sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy edzőterembe járjanak - vélte a műsorvezető.

A konzolok piacán egyre nagyobb teret nyernek a fizikai aktivitást igénylő játékok. Mint arról a Reuters beszámol, a Sega nemrég szintén bemutatott egy hasonló szoftvert a volt MTV műsorvezető, Namco Bandai főszereplésével, a Nintendo pedig Wii Sports Result néven dobta piacra saját termékét.

Mozgással kombinált programot először a Konami Digital Entertainment mutatott be 2001-ben – Dance Dance Revolution című szoftvere az eltelt nyolc évben 11 millió példányban kelt el. Ugyanakkor a többi, hasonló alkalmazás nem aratott ilyen sikert. A következő fellendülés a Wii konzolhoz köthető: a többek között jogázni is tanító Wii Fitet tavaly május óta 14 millióan vásárolták meg. A Wedbush Morgan Securities szakértője szerint az most bemutatott új programokra is nagy siker vár.

Wii edzőterem Electronic Arts Nintendo konzol videójáték edzés Sega
Kapcsolódó cikkek